Compartir la nostra música es passejar el nostre somni
Jordi Rodríguez Belda

Batukem Tukada naix l’any 2001 a Ontinyent com una formació de músics-percussionistes amb la intenció d’investigar i difondre les rítmiques originàries dels blocos d’origen afro-bahià de la ciutat brasilera de Salvador de Bahia. El precursor d’aquesta idea va ser el nostre estimat Jordi Rodríguez Belda, percussionista pioner en aquest estil a escala nacional, gran músic i gran persona volguda per tots els qui van tindre l’oportunitat de conéixer-lo.

Amb el pas del temps aquest projecte es va consolidar i es va convertir en un dels blocos més rellevants a Espanya en aquest gènere musical d’arrels afro-bahianes. En 2008 van llançar el disc “Kumbara Kitiká”, referència del samba-reggae que va tindre una gran repercussió a escala nacional.

Actualment en Batukem Tukada contem amb una proposta d’actuació versàtil i adaptable a qualsevol tipus d’idea o esdeveniment. Realitzem espectacles de carrer, passa carrers, actuacions en estàtic, tant a l’exterior com als espais tancats. Els estils musicals també varien, des de la música brasilera, africana o àrab fins a adaptacions o encàrrecs musicals de qualsevol classe d’estil per a ballets, representacions teatrals, etc.